Over mij

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de impact van gezondheid op zowel het lichamelijk als geestelijk welzijn van de mens. Ik heb gekozen voor de Nieuwe Leraren Opleiding in Nijmegen en daar mijn onderwijsbevoegdheid gehaald voor de  vakgebieden Gezondheidskunde en Huishoudkunde.

Ik heb veel jaren gewerkt als docent en later als onderwijskundige in meerdere organisaties. Gezondheid en voeding bleven me boeien en ik wilde mijn kennis en kunde vergroten om ook als therapeut met vooral de leefstijl van mensen aan het werk te kunnen. Ik heb de HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut gevolgd aan de Hoge School Voor Natuurgeneeskunde te Arnhem en ben me gaan richten op het geven van workshops over gezondheid en voeding.

Ik merkte dat de gezonde leefstijl en het voorkomen van ziekten bleef trekken.  Een gezonde voeding, voldoende beweging in combinatie met voldoende rust en ontspanning leveren een bijdrage aan een goede gezondheid en het voorkomen van diverse (welvaarts-) ziekten. Ik besloot de post-HBO-opleiding tot  leefstijlcoach te gaan volgen aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. In janauri 2020 heb ik mijn diploma behaald.

Inmiddels heb ik ervaring met individuele coaching en coaching van groepen. Ik ben enthousiast over de resultaten die we samen kunnen bereiken.

Ik merk door reacties van verschillende typen mensen die ik heb mogen coachen dat ik goed in staat ben om vertrouwen en duurzame relaties op te bouwen. Door deze combinatie met een gedegen kennis van de inhoud, zorgt dit ervoor dat ik mensen goed ‘meekrijg’ in mijn aanpak als leefstijlcoach.

Mijn leefstijlcoaching is gebaseerd op de richtlijnen van de Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland (BLCN / www.blcn.nl). Bij het aanreiken van voedingsadviezen ga ik uit van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Wat betreft beweging volg ik de beweegnormen van het American College of Sports Medicine (ACSM).