Wat doet een leefstijlcoach?

In een intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de aanpak van de leefstijlcoaching. Het belangrijkste doel van de leefstijlcoach is u te coachen naar een duurzame gezonde leefstijl. U kunt denken aan leefstijldoelen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Na dit eerste gesprek besluiten we of leefstijlcoaching kan bijdragen aan uw gestelde doelen.

Daarna  maken we afspraken over het te volgen traject. Niet langer dan nodig en niet korter dan noodzakelijk. Vooraf kun je niet bepalen hoeveel coachingsgesprekken nodig zijn. Iedereen heeft een eigen hulpvraag en per gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn.  

Uw individuele situatie staat centraal en samen gaan we bekijken hoe de situatie nu is, wat u wilt veranderen, welke mogelijkheden er voor u zijn en  wat u kunt gaan aanpakken. Kleine stapjes en kleine doelen zorgen voor een gedragsverandering. De inspanningen van u zelf zijn de beste successen!

Het vinden en versterken van de motivatie is van groot belang voor het bereiken van uw doelen en dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijlprofessionals.

Als leefstijlcoach begeleid ik u om u meer bewust te maken van uw eigen keuzes, coaching in plaats van advisering. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en veiligheid.  U kunt kiezen voor individuele coaching of coaching en een groep.  

Tip: Het is ook mogelijk (en werkt soms beter) om samen met uw partner, vriend of vriendin een coachingstraject te volgen. 

Ook  het volgen van workshops over voeding, beweging, ontspanning, stress en slaap behoort tot de mogelijkheden.

De afspraken vinden plaats op mijn werklocatie in Huissen, indien gewenst bij u thuis of elders op locatie.